Tid for bakekos

Jeg hadde denne julen mange ambisjoner og ting jeg skulle få til. Men så strekker ikke alltid tiden helt til. Da er det jo fint at man har noen rolige dager i romjulen, så kan man gjøre noe av det da. Sånn som å bake pepperkaker, lusseboller og pynte pepperkakehus. Det var ting jeg ikke rakk, men det er jo fortsatt ikke for sent:) Men det jeg fikk tid til, var å bake Manuala sine hvite kake menn og marsipankuler med nugat og sjokolade. Jeg har en bror som ikke tåler pepperkaker, så tenke prøve på noen nye sorter i år. De hvite kake mennene smakte herlige vanilje, og var lette å lage. Så de blir nok en gjenganger neste år:) 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg brukte de fine, tropiske formene mine som jeg kjøpte på etsy i fjor. Ananas, palme, banan, flamingo er noen av de:) Oppskriften på kakene ligger ute på bloggen til Manuela (passhionforbaking.com) eller i bakebibelen hennes. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse supergode og superenkle marsipan kulene mine, fikk litt flak av gull på seg i år. Syntes det ble så fint! fås kjøpt på diverse kakebutikker. Mine er fra cacas.no. Perfekte å serve til en velkomstdrink eller til kaffen etter mat. Eller bare til deg selv når du er fysen:) 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For å lage kulene trenger du:

Odense marsipan

Odense nugat 

Odense mørk sjokolade

Spiselig gull flak

 

Marsipanen deler du bare opp i små biter og ruller de til baller. Så trykker jeg bare inn et hull i midten hvor jeg da legger inn en bit nugat. Så bretter du bare marsipanen litt over og ruller de runde på nytt. Smelt sjokolade og rull dem. La de tørke på bakepapir og dryss på gull om ønsket.  Sett et kaldt sted. Så enkle og så utrolig gode! Også perfekte som små vertinne gaver om du skal bort. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da skal jeg gå å gjøre meg klar til runde 3 med julemiddag. Håper dere andre også fortsatt koser dere med venner og familie:)

 

Love, Malin 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar