Tid for bakekos

Jeg hadde denne julen mange ambisjoner og ting jeg skulle f til. Men s strekker ikke alltid tiden helt til. Da er det jo fint at man har noen rolige dager i romjulen, s kan man gjre noe av det da. Snn som bake pepperkaker, lusseboller og pynte pepperkakehus. Det var ting jeg ikke rakk, men det er jo fortsatt ikke for sent:) Men det jeg fikk tid til, var bake Manuala sine hvite kake menn og marsipankuler med nugat og sjokolade. Jeg har en bror som ikke tler pepperkaker, s tenke prve p noen nye sorter i r. De hvite kake mennene smakte herlige vanilje, og var lette lage. S de blir nok en gjenganger neste r:) 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg brukte de fine, tropiske formene mine som jeg kjpte p etsy i fjor. Ananas, palme, banan, flamingo er noen av de:) Oppskriften p kakene ligger ute p bloggen til Manuela (passhionforbaking.com) eller i bakebibelen hennes. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse supergode og superenkle marsipan kulene mine, fikk litt flak av gull p seg i r. Syntes det ble s fint! fs kjpt p diverse kakebutikker. Mine er fra cacas.no. Perfekte serve til en velkomstdrink eller til kaffen etter mat. Eller bare til deg selv nr du er fysen:) 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For lage kulene trenger du:

Odense marsipan

Odense nugat 

Odense mrk sjokolade

Spiselig gull flak

 

Marsipanen deler du bare opp i sm biter og ruller de til baller. S trykker jeg bare inn et hull i midten hvor jeg da legger inn en bit nugat. S bretter du bare marsipanen litt over og ruller de runde p nytt. Smelt sjokolade og rull dem. La de trke p bakepapir og dryss p gull om nsket.  Sett et kaldt sted. S enkle og s utrolig gode! Ogs perfekte som sm vertinne gaver om du skal bort. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da skal jeg g gjre meg klar til runde 3 med julemiddag. Hper dere andre ogs fortsatt koser dere med venner og familie:)

 

Love, Malin 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar