17 Mai bord - del 1

Det nærmer seg 17 mai, og i den anledning tenker jeg å dele litt bord dekk-inspo. Jeg synes jo det aller beste med høytider og feiringer er å dekke bordet. Eller å pynte til det generelt. Så jeg har laget 2 versjoner til dere. Det førte borde, er dekket med tanke på de som ikke er så glad i rødt og flagg detaljer ( jeg har vært der selv, så skjønner det godt ). Det vil også komme en versjon med, for de som liker det. Jeg har med årene begynt å sette pris på de tradisjonelle og typiske detaljene, men velger å gjør min tvist på det. Modernisere det litt...

Siden jeg skulle dekke til fest, hadde jeg så lyst til å bruke anledningen til å bruke bordkort. For en liten stund siden, kom jeg over @springcalligraphy på instagram, også springcalligraphy.com. Hun lager de vakreste bordkortene jeg har sett! Eller det er ikke bare bordkort, men også menyer, invitasjoner og andre hånd-skrevende detaljer. Jeg synes det er så utrolig flott hva man kan få til med hendene. Det gir for meg ting ekstra sjel og magi. Så om du skal ha et større selskap, bryllup eller lignende, sjekk henne ut! Kan anbefale henne på det varmeste. Men vær ute i god tid! Hun har mye å gjøre, så man kan ikke komme i siste liten. Jeg kommer til å lage et eget innlegg med bordkortene jeg bestilte derfra. Så kan dere få se litt ordentlig. Jeg bare elsker det hun gjør! 

Førte borde er inspirert av 17 mai, og det at vi er så glad i å spise is. Det er litt gøy å dra inn morsomme detaljer, som setter stemningen. Så selv om det verken er rødt eller flagg med i denne bord-dekkningen, får man likevel den gode 17 mai følelsen. Jeg har valgt å bruke hvite og lilla-blå blomster som jeg føler passer godt. Men her er det lett å bare bruke de fargene man selv ønsker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har dekket med hvit linduk og hvite linservietter som ligger mellom asjettene. Gull-bestikk fra House Doctor og krystallglass fra Hadeland Glassverk. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På matbutikken får du kjøpt iskrem-kremmerhus, eller is-kjeks. Jeg har fordelt ulike blomster i hvitt og lilla-blått i små buketter og fordelt det i iskrem-kjekjsen. På blomsterbutikken får du kjøpt små vannbeholdere, som du kan putte blomstene i så de holder seg. Så har jeg bare plassert "blomster-isen" oppi vannglassene fra Finn-serien til Hadeland Glassverk. Synes det ble veldig morsomt! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vakre porselens asjettene med gullkant er fra Porsgrundporselen. Her har jeg en flat og en dyp tallerken oppå hverandre. Og de vakreste bordkortene fra Springcalligraphy.com


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så enkelt, men så nydelig og delikat! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har jo et rundt bord, så jeg valgte lage en klynge i midten av bordet. Har du langbord, er det jo perfekt å la dekoren danse nedover langs midten. Men her er det jo opp til en selv, og hva en liker. Jeg liker når ting ikke er så stramt. Da blir utrykket litt mykere. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Jeg har plukket blomster som man kan finne i norske hager. Det er med på å gi den norske følelsen til bordet. Jeg hadde noen til overs, som jeg plukket fra hverandre. De strødde jeg utover duken.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alt du trenger for å lage bordet er:

 

-Ulike blomster i valgfrie farger ( her hvite og lilla ) 

-Glass i mellomhøyde

-Iskrem-kremmerhus 

-Vannbeholdere/ tuber til blomster 

-Linduk og linservietter 

-2 asjetter med ulik str. 

-Små te-lys 

-Valgfritt bestikk, vinglass og bordkort 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du ble litt inspirert til å dekke bordet til 17 mai eller en annen anledning nå fremover. Om du er en av de som ønsker litt mer tradisjon i dekoren, kommer det i morgen! <3 

Ha en fortatt fin søndag! 

Varm hilsen fra 

Malin 
 

4 kommentarer

For en nydelig pynt! Kjempe flott :)

Tusen hjertelig takk søte deg <3
Victoria Larsen:

Ane-Mathea

Åååh! Du er så flink, blir alltid inspirert av deg <3 Kommer til å sette mine blomster i kjeks til 17.mai, nydelig detalj :)

Så hyggelig at du har latt deg inspirere :) Tusen hjertelig takk <3 Ane:

Skriv en ny kommentar