Opplev Hadeland Glassverk!

Helt siden jeg fant ut at man kunne besøke Hadeland Glassverk, har jeg villet dra. Og nå har jeg endelig fått vært der! Tok meg litt tid, men på torsdag var jeg og samboeren en tur. Hadeland ligger en liten time utenfor Oslo og har åpent hver dag. Jeg ble overrasket over hvor stort og koselig det var! Og aktiviteter for både liten og stor. Vi endte opp med å være der hele dagen! Jeg tok litt bilder underveis, så jeg kunne dele litt med dere.

Det første vi gjorde var å besøke glasshytta. Der kunne man på se glassblåserne jobbe og til og med prøve blåse glass selv. Hadeland er den eneste fabrikken i norden som fortsatt munn-blåser glass! Det var så fascinerende å se disse barske mannfolka, lage de vakreste ting i glass. Dagen vi var der, blåste de vakre blå fat. 

 

Uten å snakke med hverandre, danset de rundt og lagde vakker kunst sammen. Varm glass lyste opp som varm lava. 

Glass-massen ble hentet ut av glovarme ovner. De ble aldri slått av, for det tok 15 dager å varme den opp! Glass-massen måtte stadig oppvarmes og hele tiden holdes i bevegelse. Her blir den formet og jevnet ut. 

Ganske utrolig at en liten klump, endte opp med å bli et stort og vakkert fat. 

Vi måtte jo så klart prøve oss på litt glass-blåsing. Glassene brukte 1,5 time på å bli kalde, så vi valgte gjøre det først sånn at glassene var kalde til vi skulle dra. 

Etter glass-blåsingen spiste vi litt lunsj på kokkestua. De hadde mye mat å velge i for de fleste. Til og med vegetarretter! Maten var veldig god og ble spist ute i solskinnet. 

Hvor søte var ikke disse blomstene!

Etter lunsj tok vi en tur til galleriet. Der henger den flotteste lysekrona du kan tenke deg! Alle håndlaget så klart. 

I galleriet var det en fantastisk utstilling! Wildlife photogrepher of the year. Et av vinnerbildene var dette.

Hadeland Glassverk var full av fine butikker! Fabrikk utsalg, glass-stua og flere. Her kunne du finne alt fra ost og øl til stekepanner. Og så klart masse glass. De har også en helt unik dåpe- serie som kun selges på Hadeland. Så mye gøy å se på! jeg klarte ikke gå tomhendt ut derfra hvertfall... haha 

Før vi dro, måtte vi innom vaffel stua. Det er de beste vaflene jeg noen gang har smakt! og i tillegg kunne man sitte i den søteste lille hagen å spise. 

Rett før vi dro, måtte vi bort om til bakeriet å se på dyrene. Hest, høner, griser og kaniner. Jeg bare elsker dyr! Så om man har med seg noen små, vil de garantert like disse søtnosene. Jeg er hvartfall utrolig svak for fluffy kaniner... hehe ( hadde seriøst 12 stykker når jeg var liten! ) 

Jeg har ikke skrevet så mye som jeg kunne om denne dagen, men jeg føler bildene snakker litt for seg. Vi koste oss masse og hadde fortsatt flere ting vi kunne gjøre når klokka var 4. Er man forbi eller vil finne på noe hyggelig en dag, kan jeg hvertfall anbefale dette på det varmeste. Jeg kommer garantert til å dra tilbake! Ser for meg at gården vil være magisk rundt juletider også. Har du vært der? Om ikke, kan du finne den infoen du trenger på hadeland-glassverk.no

Ønsker deg en fin søndag kveld <3

 

Én kommentar

Helt nydelig så mange vakre detalj bilder wooow😍😍

Skriv en ny kommentar